VÅR FILOSOFI – Keep it simple stupid!

 

Vi gillar öl som smakar från stunden då skummet möter läpparna, genom hela klunken fram till eftersmaken. Ölet ska dessutom ha en ren och tydlig smakprofil, enkel om man så vill, det får inte bli en röra av smaker. Att skapa ett sådant öl är egentligen inte så svårt, man håller receptet enkelt och låter smakerna vara kvar i ölet istället för att filtrera bort dem. Att alla råvaror sedan är ekologiska tror vi också adderar till smakrikedomen, och inte att förglömma – känslan av att dricka ett öl som gör gott för både dig och vår jord. Ahhh…
ORGANIC
Som vi nämnt brygger vi rätt igenom ekologiskt, såväl humle som malt är alltid ekologisk i alla våra öltyper.

SMASH

Enkelhet är ett ledord för oss. SMASH står för Single Malt And Single Hops. Varje ölsort vi brygger innehåller endast en sorts malt och en sorts humle, sedan tillsätter vi jäst och ger ölet tid att mogna. Inget mer. Det gör att smaken från malten verkligen framträder som den är, och humlen likaså. När du dricker en av våra öl vet du VAD det är som smakar, och det är ju kul, eller hur?

STORIES

Vi har valt att namnge våra öl utifrån historier och livsöden som tilltalar oss själva. För att göra ölupplevelsen rikare har dessa historier fått stort utrymme på etiketten i form av såväl bild som text. Vi tycker det är kul att läsa på diverse förpackningar då man äter och dricker och hoppas att du också gillar att sväva iväg under ett par minuter samtidigt som du njuter av ölet.

Vilka är vi då egentligen?

Vi är två bröder som under ett par löprundor under januari/februari 2015 fick allt svårare att mota bort tanken på att starta ett bryggeri. Anders har ett förflutet som säljare och även en hel del annat (reseledare, snickare, webbhandel m.m.). Dennis är gymnasielärare (matte och fysik) i grunden och numera skolledare på Hälsingegymnasiet i Bollnäs.